• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • "День української писемності та мови"

"День української писемності та мови"

2019-11-08

/Files/photogallery/845/IMG-e00980dbc86f73cab30ef32b9e3e667c-V.jpg

День української писемності та мови.

9-го листопада ми відзначаємо святоДень української писемності та мови. Це свято нині крокує державою по-особливому. Тому, кожен громадянин України сьогодні, як ніколи відчуває свою причетність до свого народу, своєї мови.

Так, 8 листопадау нашому закладі відбувається низка заходів, приурочених до святкування Дня української писемності та мови.
Вчитель української мови та літератури Хоміцька О.В. провела екскурс у світ мови на тему: «Слово до слова - складається мова».

Згодом учні 8-9 класів взяли участь у квесті «Я люблю рідну мову
Вчителі-словесники організували участь учнів у ХІХ Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності разом із старшокласниками долучилися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності, приуроченому 95-річчю Українського радіо. Його писали того дня усі охочі і небайдужі до української мови - вся країна.
Та й це ще не всі події визначного дня у школі. Завідуюча шкільною бібліотекою Будник О.Я. презентувала виставку літератури «Рідна мова барвінкова».
А також всі учні школи взяли участь у Міжнародному конкурсі знавців української мови ім. П. Яцика. Переможці шкільного етапу представлятимуть нашу школу і в районному конкурсі.


.

Кiлькiсть переглядiв: 270

Коментарi